2007-09-01

Какво общо има кризата в ипотечния сектор на САЩ, с ... комарите

Какво общо има кризата в ипотечния сектор на САЩ, с ... комарите



Животът е доста интересен и ни изненадва отново и отново със своите неочаквани обрати.

Ето че кризата в ипотечния сектор на САЩ придоби още едно странно развитие.

Флорида е един от щатите, в които "затворените" домове са особено много. Т.к. в началото на 2001 година, цената на домовете във този щат бе сравнително ниска, а след това нарастна скокообразно, собствениците изтеглиха допълнителни кредити срещу вече ипотекираните (неизплатени) домове. Собствениците се почустваха богати, и решиха да по-обзаведат новите си домове с плазмени телевизори, DVD плеари, а защо не и с по някой друг басеин.

Както вече писах тук, в края на 2006 / началото на 2007 година, се оказа, че собствениците са "затънали" до шия в заеми, и нямат никакви пари. Домовете бяха "затворени" и т.к. банките и институциите не успяха да намерят купувачи, имотите продължават да са "затворени".

Т.к. никой не живее в тези домове, никой не ги и поддържа. Включително и скромните "басейнчета", които сега са станали развъдници на комари и други вредни насекоми.

Огромното количество mosquitos са "започнали" разпространяват болести, и в момента се обсъждат сериозни санитарни мерки за борба с тях.



(c) 01.SEP.2007, Nikolay Mihaylov
nmmm@nmmm.nu

Няма коментари: